Danmarks VM gruppe E i Sydafrika

Holland, Danmark, Japan og Cameroun - Gennemgang af landsholdets gruppe E

Vinderen af Danmarks gruppe møder nr. 2 fra gruppe F - og nr. 2 møder vinderen af gruppe . Gruppe F består af Italien, Paraguay, New Zealand og Slovakiet.

Japan

Japan var til VM2010 det første hold til at kvalificere sig med 4 sejre, 3 uafgjorte og et nederlag i 8 kampe, målscore 11-6. Hvis vi skal resumere lidt, kan vi nok konkludere at Japan ikke er kendt for at score mange mål i slutrunder, slet ikke mod større fodboldnationer. Danmark har 1 gang før mødt Japan, tilbage i 1971, her blev det til en 3-2 sejr.

Kampe frem mod VM:

Japan mødte i sept. 09, Holland, og det må siges at de fik en forsmag på hvad der venter: 3-0 blev det til: Van persie, Sneijder og Huntelaar, 3 af de spillere jeg frygter mest ved VM

2/2 - 10: Japan - Venezuela: en kamp der endte 0-0, selvom Japan sad på det meste af kampen havde de endnu engang svært ved at få scoret.

3/3 - 10: Japan - Bahrain: Japan spillede onsdag kval kamp til Asian Cup, her blev det til en 2-0 sejr, hvilket betød at de sluttede som 1. i kvalen. Kan lige tilføjes at selvom Japan måske ikke af os betragtes som frygtindgydende, så må man sige at de ikke mangler troen på egne evne

Topspillere:

Shunsuke Nakamura , tidl. Celtic, reggina, Espanyol, nu Yokohama Marinos

Yuji Nakazawa Japans kaptajn. 17 mål har han scoret på landsholdet i sine 101 kampe.

Junichi Inamoto 78 landskampe

Holland

Andet hold i Danmarks gruppe er det hollandske landshold ligger under det kongelige hollandske fodboldforbund (KNVB). De vandt europamesterskabet i 1988 og opnåede to vm-finaler to år i træk i 1974 og i 1978, men tabte begge finaler til de respektive værtsnationer, Vesttyskland og Argentina. Da holdet var på toppen i 70'erne blev de berømte for deres mestring af "Total Football" og fik kælenavnet Clockwork Oranje pga. de nøjagtige afleveringer. Holdet rankerer pt. nr. 4 i FIFA World Rankings og nr. 3 i Elo Ratings.

Cameroun

Cameroun er ikke et helt ubeskrevet blad i fodboldens historie. Det tredje hold i Danmarks VM gruppe har domineret African Nations Cup og vundet den 4 gange, i ’84, ’88, ’00 og ’02. Heller ikke når snakken falder på VM, er de helt grønne (udover trøjerne). De har deltaget en del gange efterhånden – seks (inkl. 2010) hvilket er flest gange for et afrikansk hold - med slutrunden i 1990 som den der står stærkest. Alle husker jo hr. Milla, der i en alder af ca. 60 lagde verden ned med den farverige ”mål-dans”. At de så nåede helt frem til kvartfinalerne vidner om, at det ikke kun var dansen der var indøvet. Udover det, så har Cameroun også præsteret at vinde OL-finalen i fodbold, nemlig i 2000.

VM-truppen, der har kælenavnet: Les Lions Indomptables (De ukuelige løver), til Sydafrika er ikke udtaget endnu, men der kan da nævnes flg. profiler:

Samuel Eto’o – 29 årig Inter-spiller, der vist ikke behøver nærmere introduktion. Har spillet 92 kampe og scoret 43 mål.

Rigobert Song – 33-årig forsvarsspiller fra Trabzonspor i Tyrkiet. Har spillet 133 kampe.


Til top

Gruppe E Kampprogram

Kampprogrammet for gruppe e ser således ud:

Dato Tid Sted Kamp

14/6 13:30 Johannesburg Holland v Danmark

14/6 16:00 Mangaung/Bloemfontein Japan v Cameroun

19/6 13:30 Durban Holland v Japan

19/6 20:30 Tshwane/Pretoria Cameroun v Danmark

24/6 20:30 Rustenburg Danmark v Japan

24/6 20:30 Cape Town Cameroun v Holland

Læs også om


Til top
På denne side


Del siden med venner:
| Flere